6/6/09

Mis on kell?

Kell on praegu 1.10, aga mitte see ei ole oluline.
Tegelikult on kell ja kellaajad kõik välja mõeldud. Kus on kirjas, et inimesed peavad ärkama kell 7 ja magama minema kell 22? Väljamõeldis! Ma saan aru küll, et kogu värk on süsteemsem ja ratsionaalsem, kui kõik seda süsteemi järgivad. Aga see ei ole inimlik. Üksikindiviidi tegelikult ei koti kellaaeg. See on ühiskondlik väljamõeldis, teisisõnu ka massipsühhoos. Praegusel ajastul on see veel eriti hull. Inimesele dikteeritakse ette, mis kell ta peab inimestega suhtlema, mis kell ei sobi suhelda, mis kell ta kontoris peab olema, mis kell ta lõunat võib süüa jne jne.

Kui keegi veel aru ei saanud, siis jutu iva on selles, et tegelikult on kellajad, kuupäevad jne väljamõeldised, mida me ei vaja. Midagi ei juhtuks, kui enam poleks neid ajamõõte süsteeme. Naljakas, aga nii on. Mõelge selle üle!

4 comments:

  1. aga kui ei oleks kuupäevi siis ma ei teaks ju millal näiteks jaanipäev on või sinu sünnipäev :D

    ReplyDelete
  2. su halvaks läinud piim hakkas laksima või mis..

    ReplyDelete
  3. To mystery man:

    :D Panin veits tumedamat filosoofiat siin. Ise ka nüüd imelik lugeda, aga mis kirjas, see kirjas ja ega see väga vale polegi.

    To Allar:

    No ei teaks ja, aga midagi ei juhtuks ka :D

    ReplyDelete
  4. no okei sa võid ju siis proovida seda, et ära tähista ühtegi tähtpäeva, mis on seotud kuupäevaliselt ja vaata kaua vastu pead :) sa võid selle eksperimendi muidugi ära ka jätta viidates piimale :D

    ReplyDelete