1/7/11

Elu Tiibeti-India-Lääne segakultuuris

Olen juba 2 päeva McLeod Ganj-s, kus paikneb Tiibeti eksiilvalitsus ja suur Tiibeti kommuun. Linn on väike. Nii max 10 000 inimest, aga teha on siin oi kui palju.
Iga nurga peal on meditatsiooni, jooga, massashi, reiki jne koolid. Peaaegu igast hotellitoast avaneb vaade maalilistele mägedele. Ilm on ilus. Päeval nii 15 kraadi ja päike paistab kogu aeg. Öösiti sinna 0 kanti, mis on päris jahe. :)

Tänavatel sibavad ringi punastes rüüdes kiilaspäised mungad. Vahepeal üritab mõni kerjuste maffia liige sult raha nuumata, aga see on pigem väga harv võrreldes Delhiga, kus kogu populatsioon tunduski olevat kerjused. Seda muidugi naljaga öeldes.

Ja just saabusid Green Hoteli, kus ma Wifis istun 2 kaunist Argentiina tüdrukut. Otse Argentiinast. Äge.
Üldse elu on siin väga rahvusvaheline. Inimesi on igalt mandrilt ja igast rassist. Eile istusin näiteks koos 1 eestlase, 2 iirlase, 1 Londoni ugandalasega, 2 mehhiklasega ja 2 kohaliku kanadalasega. Massashitundi võtan koos ühe kena Austraalia-Briti segapaariga.

See linn on siin vapustav. Kui oleks rohkem raha ja Eestis väga palju kohustusi ei ootaks, võiks siin ka kauem olla. Õppida meditatsiooni, joogat, pidutseda, mõtiskleda, matkata mägedes jne.

Niisiis...vabandust, et mu mõtet väga organiseerimata siin postituses on, aga eks nad tulevad nii nagu tulevad.

Igatahes lühidalt:

1. Suitsetamine ja alkoholi tarvitamine AVALIKES kohtades on KEELATUD.

2. Toit on megaodav. Sisuliselt üle 2 euro ei maksa kunagi. Tavaliselt saab korraliku ülimaitsva tiibetipärase nuudliportus nuu euro eest. On ka lääne toite nagu pastad, pitsad jne.

3. Õlu ja mahlad on kallid võrreldes muude hindadega.

4. Hotellid on kütteta, sest elekter on väga kallis. Vahel on probleeme ka sooja veega. See on tõesti kõige kehvim külg McLeod Ganjs. Siiski, alati on ju olemas 3 tekki. ;)

5. Linn on piisavalt väike, et saaks jala igal pool ära käia. Mõnus, rahulik. Ja võrreldes muu Indiaga on linn ülipuhas. Siia ei peaks kartma tulla ka need, kes muidu Indiasse ei tule selle räpasuse pärast.

6. Praegu on linnas 10 EEESTLAST!
Eile kuulsin linna kuumimais baaris istudes eestikeelset juttu ja ennäe...terve grupp eestlasi oli saabunud. Rääkisin veits maast ja ilmast nende toredate eesti härradega. Siin olgu tervitatud Aavo Tallinnast ja 1 Tartu Ülikooli professior-arheoloog, kelle nime ma kahjuks ei mäleta. Olgu nad sel puhul tervitatud.

7. Liha olen ma oma reisi jooksul söönud ainult 2-3x. Siin liha ei tarbita väga. Kuna lugesin üht taimtoitu ülistavat artiklit, mille leiate siit, siis mõtlesin, et proovin ka oma taimtoidukarjäärgia siis alustada. Pidavat tervislik olema ja mina tahan, et minu tervis korras oleks!

8. Võtan massashitunde.
VÕtan koos 1 austraalia kutiga Tiibetipärase massashi tunde. Maksis 3500 ruupiat ehk tsirka 800 krooni vms. 2h päevas ja 7 päeva kokku.
Õpetaja on nagu tõelisest Aasia filmist. Selline härra, kes ärkab kell 5 hommikul, läheb mägedesse mediteerima ja siis terve päev ajab tarka juttu, teeb massashi, õpetab jne. Igatahes tore vana, kellelt paljugi on õppida.
Praegu olen juba 2 korda käinud ja vahepeal tundub, et pean ikka oma suuplaksutamise töö juurde jääma, sest minu käed pole tööks loodud. Siiski usun, et see on ainult alguse värk ja varsti saan asja käppa. ;) Päris palju peab tundma keha füsioloogiat ja kuna ma magasin kui sellest bioloogia tunnis räägiti, siis ma ka seda väga hästi ei valda ja masseerin lihase asemel näiteks luud. :D
Anyways...5 päeva pärast olen sertifitseeritud Tiibeti täiskeha massaashi ekspert. Kui mitte ekspert, siis vähemalt tüüp, kes seda mõneti teha oskab ja jagab matsu.
Muuseas sain aru nii, et see massash levib suust suhu. Keegi seda väga kirja polegi pannud (nt mingi õpik vms). Igatahes coool ja äge värk ja on nõudnud mult päris suurt pingutust. Aga ma saan hakkama ja saan meistriks!
btw..pooleteise tunni pärast teeb minu õpetaja mulle täismassashi. Maksab 500 ruupiat ja kestab tund aega. Raha küll jälle läheb, aga eks Goas siis söön ainult kookospähkleid ja marsuut on rand-hütt-rand.


Igatahes mul on väga tore siin ja soovitan kõigil siin vähemalt kord elus ära käia!
Ja kui oled huvitatud sellistest vaimsetest teemadest nagu jooga, reiki, meditatsioon jne, siis on see sinu jaoks paradiis. Kui otsid meeletut ööelu, siis mine pigem kuhugi mujale. ;)


Tervitused!
Lähen kõnnin hotelli, pesen end puhtaks, vahetan raha, lähen massaashi. Õhtul saan sõpradega baaris kokku, kohtan uusi ja veedan hästi aega.


Päikest!

19 comments:

  1. amazing! Tundub vägagi super koht, mida tahan kunagi külastada :)

    ReplyDelete
  2. Hello to every single one, it's genuinely a fastidious for me to visit this website, it includes valuable Information.
    Here is my site ... massage envy long beach town center

    ReplyDelete
  3. Hi there! Quick question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a template
    or plugin that might be able to resolve this problem.

    If you have any recommendations, please share. With thanks!


    My homepage ... Liposom reviews

    ReplyDelete
  4. I really like it when individuals get together and share opinions.
    Great website, continue the good work!

    my blog :: Sytropin

    ReplyDelete
  5. Hey there I am so excited I found your site, I really found you by mistake, while I was researching on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a remarkable
    post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment
    but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb jo.


    Feel free to surf to my page: acai ultra lean reviews

    ReplyDelete
  6. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results.
    If you know of any please share. Thank you!

    Visit my web site :: acai ultra lean review

    ReplyDelete
  7. These are genuinely fantastic ideas in on the topic of blogging.
    You have touched some pleasant points here. Any way keep up wrinting.



    Feel free to surf to my weblog ... Best Wrinkle Cream

    ReplyDelete
  8. Great blog right here! Also your website lots up very fast!
    What web host are you using? Can I am getting your associate
    hyperlink in your host? I desire my web site loaded
    up as fast as yours lol

    Have a look at my page - Quick Click Loans

    ReplyDelete
  9. The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can
    survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
    My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I
    had to share it with someone!

    Stop by my blog: muscle enhancers

    ReplyDelete
  10. I pay a visit each day some websites and information sites
    to read posts, however this web site provides
    quality based posts.

    My page: http://revitalizeantiaging.com

    ReplyDelete
  11. Howdy, i read your blog from time to time and i own a
    similar one and i was just curious if you get a
    lot of spam feedback? If so how do you protect against it,
    any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it's driving me insane so any support is very much appreciated.

    My web-site; Wrinkle Cream Review

    ReplyDelete
  12. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
    Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

    My web blog ... Diet Patch

    ReplyDelete
  13. Brilliant Content I like the way you describe your point in the content.do visit our blog for more health related content.healthy Blog

    ReplyDelete
  14. I am so grateful for your article. Much thanks.

    BEST BED RISERS

    ReplyDelete
  15. I am so grateful for your article. Much thanks.
    downloader4insta

    ReplyDelete