10/14/09

Eesti president Makedoonias, liiklusummikud, vets

Eile oli imelik päev. Hommikul kui silmad lahti tegin, olin nagu külmkapis. Kui tavaliselt on väljas ligi 30 kraadi, siis eile oli 14 vms. Tegin süüa jo kobisin kontorisse. Kellaaeg oli seks ajaks juba mingi 13 vist.

Kontoris tegin paar tundi tööd, mis on täiesti arvestatav kogus siinmaal ja siis pidi mind minu organisatsiooni boss auto peale võtma, et koos koju sõita. Ennem seda käisin aga kaubamajas jopet ostmas, sest ikka nii kuradi külm oli isegi selle paksu sviitriga, mis mul on. Kaubamajja minnes märkasin, et terve kesklinn on politseinikke täis ja ei saanud aru, mis kuradi värk on. Ostsin jope ära - 2500 denaari, ehk 675 EEK vms (täiesti vinge jope) ja seadsin sammud kontorisse, et võtta läpakas. Märkasin, et tänavatel on veel rohkem politseinikke kui ennem. Isegi helikopter tiirutas taevas. Hüppasin kiirelt kontorisse, sest Dragan pidi oma autoga kohe kohal olema. Kuid ta nii kiiresti ei jõudnud, sest oli ummikus ja ei saanud aru, mis toimub. Tavaliselt kunagi selliseid ummikuid sellises kohas ei ole. Otsisin ta auto siis pikas autode rivis üles ja kobisin sisse. Vennal oli lihtsalt ulme vetsuhäda ja ta ropendas makedoonia keeles ja ei saanud aru, miks ummik on! Ma ka mõtlesin, et ju siis mingi tähtis politseioperatsioon või avarii on olnud. Istusime seal tema autos oma 30 min enne kui liikuma saime. Ning terve linn oli ummikus ja politseinikke täis, kopter tiirutas taevas ja keegi ei saanud aru, mis toimub.


Jõudsin siis lõpuks koju ja asusin oma toimetusi tegema ning siis saatis Dragan sõnumi, et oli näinud mingeid mersusid sini-must-valgete lippudega. Mõtlesin, et nali, aga kus sa sellega. Avasin kohe president.ee ja mis ma näen. Härra Ilves on täna ametlikul visiidil Makedoonias ja ta on esimene riigipea, kes seda ametlikult teeb (seepärast ka selline segadus ilmselt). Igal juhul Ilves tõi Eestist ka halva ilma kaasa, kuid see selleks. Oli tore üllatuda, et me ei olegi nii väike ja tähtsusetu rahvus. Suudame isegi peaaegu miljonilinna liikluse totaalselt seisma panna.


Mina presidenti ei näinud, aga äge oli mõelda ikka, et keegi tähtis eestlane on Makedoonias ja vaadata õhtul uudiseid, kus kõik pasundavad sellest visiidist. :)

No comments:

Post a Comment